çorum İcra Dairesi Çorum Merkez’de un fabrikası ve eklentileri icradan satılıktır

İhalenin Adıçorum İcra Dairesi Çorum Merkez’de un fabrikası ve eklentileri icradan satılıktır
İhale Kanunu2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu
İhale TürüSatış ve Trampa
İhalenin Yapılacağı İlÇorum
İhalenin Tarihi28 Mayıs 2021
İhale Saati14:00
İhale iKNILN01346481
İhaleyi Yapan İdareçorum İcra Dairesi
İhalenin İlanı :

T.C.
ÇORUM
İCRA DAİRESİ
2018/55034 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Çorum Merkez, Yayadiğin Köyü, Cilt:15, Sayfa: 1448, Ada: 2826, Parsel: 1 tapu adresinde, tamamı satılacak olup , tamamı borçlu adına kayıtlı, 11.939,35m² alana sahip ‘’Un Fabrikası Buğday Ve Un Silosu Un Deposu İdare Binası Sosyal Tesis Ve Arsası‘’ vasfındadır. Satılacak taşınmaz üzerinde; un fabrikası binaları, değirmen binası, idari bina, sosyal tesis binası, depo-ahır binası, kantar, garaj, kafeterya, kamelya, çöp deposu ve ekonomik değere sahip muhtelif cins, yaş ve çaplarda ağaçlar bulunmaktadır. Taşınmazın etrafı çevrili, giriş kapısı demir doğramalı, peyzajı yapılı, fabrika içi yoların kilit parke taşla kaplamalı olduğu tespit edilmiştir. Üzerinde 1992 yılı yapımı Un fabrikası ve müştemilatları bulunmaktadır. Yapıların, elektrik, su ve kanalizasyon gibi alt yapı hatları mevcuttur.
Zemin Değeri: Taşınmazın doğusunun 50 metrelik Çorum-Ankara karayolu olup kuzeyi ise henüz açılmamış 15 metrelik imar yoludur. Taşınmaz SANAYİ ALANI olarak işaretli olup Emsal 0.75 kat yüksekliği serbesttir.
Un fabrikası Binaları: Bitişik nizam betonarme karkas yapı tarzında inşa edilen un fabrikası toplam 5.055,00m² alana sahiptir. Fabrika, buğday silosu, un silosu, un deposu, paketleme ve yükleme bölümlerinden oluşmaktadır. Merdiven basamakları, sahanlıklar ve eleklerin olduğu bölümün zeminleri mermer kaplamalı, diğer mahal zeminleri dökme mozaik kaplamalıdır. Bina iç ve dış cephe duvarları sıvalı ve akrilik boya olup, yıkama bölümü duvarları seramik kaplıdır. Kapı ve pencereleri demir doğramalı olan yapılarda çatı bulunmayıp en üst kat tabliyeleri beton küpeşteli parapet ile çevrilidir. Merdiven döşemeleri, tırabzanlar, kat döşemeleri ve duvarların bir bölümü tahrip edilmiştir.
Değirmen Binası: Yığma yapı tarzında tek katlı olarak inşa edilen bina yaklaşık bürüt 114,00m² alana sahip olup fabrika binasına doğudan bitişiktir. Dış ve iç cepheleri sıvalı boyasız zemini dökme mozaik, giriş kapısı demir pencereleri PVC doğramalıdır. Çelikten imal edilmiş çatısı oluklu sac ile kaplıdır.
İdari Bina: Betonarme karkas yapı tarzında bodrum(kısmi)+ zemin +normal kat olmak üzere 3 katlı inşa edilmiştir. Binanın inşaat alanı takriben 536,00m² 'dir. Bodrum katında; depo ve kazan dairesi, zemin katta; idari ofisler danışma, laboratuvar, mutfak ve tuvalet, normal katta; idari ofisler, mescit ve tuvalet gibi mahaller bulunmaktadır. Bina zeminleri mermer, duvarları saten alçı üzeri boyalı, tavanları alçıpan asma tavan, dış cephesi sıva üzeri akrilik boyalıdır. Merdiven korkuluğu ve normal kat pencereleri ferforje demir doğramalı, kapı ve pencereleri ahşap doğramalıdır. Ahşap oturtma çatısı Osmanlı tipi kiremit kaplı olup binanın ısınması kalorifer (katı yakıt) ile sağlanmaktadır
Sosyal Tesis: Yığma yapı tarzında tek katlı olarak inşa edilen bina takriben 177,00m² inşaat alanına sahiptir. Mutfak, yemekhane, işçi soyunma-giyinme odaları, tuvalet banyo gibi mahallerden oluşmaktadır. Bina tavan ve duvarları kum sıva üzeri boyalı, zeminler dökme mozaik kaplamlıdır. Banyo ve tuvalet zeminleri ve duvarları seramik kaplamalıdır. Ahşap doğramalı kapı ve pencere doğramaları yağlı boya ile boyalıdır. Ahşap oturtma çatısı Osmanlı tipi kiremit kaplı olup ısınması soba ile sağlanmaktadır.
Kantar Binası: Yığma yapı tarzında tek katlı olarak inşa edilen bina takriben 45,00m² inşaat alanına sahiptir. İki oda ve tuvaletten meydana gelen yapının; tavan ve duvarları kum sıva üzeri boyalı, zeminler dökme mozaik kaplamlıdır. Ahşap doğramalı kapı ve pencere doğramaları yağlı boya ile boyalıdır. Teras çatılı binanın ısınması soba ile sağlanmaktadır.
Garaj: Yaklaşık 64,00m² inşaat alanına sahip bina çelikten imal edilmiş olup çatısı sac, zemini ise kilit parke taş ile kaplıdır. Etrafı açıktır.
Kafeterya: Yığma yapı tarzında tek katlı olarak inşa edilen bina tek odadan oluşup takriben 29,00m² inşaat alanına sahiptir. Bina duvarlarının iç cephesi saten alçı üzeri boyalı, zemini seramik kaplamalıdır. Ön cephesi katlanır cam olan yapının dış cepheleri sıva üzeri boyalıdır. İçerisinde açık mutfağı bulunmaktadır. Pencereleri PVC doğramalıdır. Ahşap oturtma çatısı Osmanlı tipi kiremit kaplı olup ısınması soba ile sağlanmaktadır.
Kamelya: Tamamı ahşaptan imal edilmiş olan yapı teras ve tek odadan oluşmakta ve yaklaşık 16,00m² alana sahiptir. Zeminden yaklaşık 2,00m yükseklikte inşa edilmiştir. Etrafı ahşap lambri, çatısı şıngıl kaplamalıdır.
Ahır-Depo: Eski çöp depolarından birisisinin yerine yığma yapı tarzında tek katlı olarak inşa edilmiştir. Dış cepheleri sıvalı ve boyasız olan yapının ahşap oturtma
çatısı M.T kiremit kaplamalarıdır. Giriş kapısı ve pencereleri demir doğramalıdır. Yaklaşık 150,00m² kullanım alanına sahiptir.
Çöp Deposu: Taş ve tuğla duvardan inşa edilmiş olan yapılar toplam 20,00m² alana sahiptir. Binaların Elektrik, su, telekomünikasyon, kanalizasyon gibi altyapı sistemlerinden istifadesi tam olup her yıl “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı” tarafından yayınlanan “Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri” ne göre; “Mimarlık ve Mühendislik İşleri Şartnamesi” nin 3.2. maddesi gereğince Yapı Sınıf ve Grupları ile aşınma payları değerleme tablosunda yer almaktadır. Yapı yıpranma yüzdeleri Aşınma Paylarına İlişkin Oranları Gösteren Cetvele(02.12.1982 Gün Ve 17886 Sayılı Resmi Gazete‘de Yayımlanmıştır.) göre değerlendirilmiştir. taşınmaz üzerinde ekonomik değere sahip muhtelif, cins, yaş ve çapta olmak üzere; 5 adet dişbudak, 2 adet söğüt, 58 adet çam olmak üzere toplam 65 adet orman ağacı tespit edilmiştir. Ayrıca taşınmazın iki farklı kısmında 15-20 yaşlarında 74 adet meyve ağacı vardır. Meyve ağaçlarının çeşidi 2 adet ayva, 19 kök asma, 6 adet ceviz ağacı, 3 adet dut ağacı, 3 adet kiraz ağacı, 40 adet elma ve 1 adet fındık ocak halinde mevcuttur.
Adresi: Çorum İl, Merkez İlçe, 2826 Ada, 1 Parseldeki Taşınmaz Çorum- Ankara yolunun, (Ankara istikametinde)yaklaşık olarak 6. Km'sin de, yolun sol tarafında yer almaktadır.
Yüzölçümü : 11.939,35m²
İmar Durumu : Çorum Belediye Başkanlığının uygulama imar planında E=0,75 h=serbest yapılaşma şartı sanayi alanı olarak işaretlenmiştir.
Kıymeti : 7.918.100,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : tapu kaydındaki gibidir. İhaleye girenlerin tapu kaydını inceleyerek ihaleye gelmesi ihtar olunur.
1. Satış Günü : 28/05/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 29/06/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri: Karakeçili mah. Alaybey sk. No:96/A Çorum Adalet Sarayı Ek hizmet binasındaki 2. Kattaki Mezat salonu Merkez / Çorum

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/55034 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.30/03/2021

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

İhale Bilgileri

İhale TürüSatış ve Trampa