EGM DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Muhtelif Güçlerde Elektrojen Grubu İhalesi

İhalenin AdıEGM DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Muhtelif Güçlerde Elektrojen Grubu İhalesi
İhale Kanunu4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
İhale TürüMal Alımı
İhalenin Yapılacağı İlAnkara
İhalenin Tarihi13 Mayıs 2020
İhale Saati14:00
İhale iKN2020/142425
İhaleyi Yapan İdareEGM DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İhalenin İlanı :
MUHTELİF GÜÇLERDE ELEKTROJEN GRUBU SATIN ALINACAKTIRİÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Muhtelif Güçlerde Elektrojen Grubu alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İhale Kayıt Numarası:2020/142425
1-İdarenin
a) Adresi:A. Ayrancı Mah. Dikmen Cad. No: 11 06540 - ÇANKAYA / ANKARA ÇANKAYA/ANKARA
b) Telefon ve faks numarası:3124623967 - 3124288117
c) Elektronik Posta Adresi:[email protected]
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa): https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı :
5 Kısım Muhtelif Güçlerde Elektrojen Grubu
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri :Teknik şartnamenin Ek-1 Malzeme Listesinde belirtilen yerlere montajı yapılarak çalışır vaziyette teslim edilecektir.
c) Teslim tarihi:120 takvim günü içerisinde montajı yapılarak çalışır vaziyette teslim edilecektir.

3- İhalenin
a) Yapılacağı yer:Emniyet Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İhale Salonu O Blok 2. Kat (Oda No:19) A.Ayrancı Mah. Dikmen Cad. No:11 06540 Çankaya/ANKARA
b) Tarihi ve saati:13.05.2020 - 14:00

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgeler:
a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi.
İsteklilerin yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgeler ile tevsik edilir.

a) İstekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi,

b) İsteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından istekli adına düzenlenen Kapasite Raporu,

c) İsteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlik Belgesi,

ç) İsteklilerin adlarına veya unvanlarına düzenlenmiş olan teklif ettiği mallara ilişkin yerli malı belgesi veya teknolojik ürün deneyim belgesi,

d) İsteklinin alım konusu malı ürettiğine ilişkin olarak ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum veya kuruluşlarca düzenlenen ve isteklinin üretici veya imalatçı olduğunu gösteren belgeler.

Not: Bu madde de istenilen belge motor ve alternatör için verilecektir.

4.3.2. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:

Elektrojen gruplarının satış sonrası hizmetleri için ihale tarihi itibariyle 7 (yedi) farklı coğrafi bölgede TS12650 TSE Hizmet Yeterlilik belgeli, faaliyet alanı jeneratör olan, her bölgede en az 1 (bir) toplamda en az 7 (yedi) yetkili servis istasyonu bulunacaktır. Bu servis istasyonlarından en az 3’ü farklı coğrafi bölgelerde olması şartı ile elektrojen gruplarının üreticisine ait olacaktır. Diğer servis istasyonları istekli firmaya ait olabilir veya yetkili servis istasyonları ile anlaşması bulunabilir. Servis istasyonlarına ait TS12650 TSE Hizmet Yeterlilik belgelerinde isteklinin markası veya teklif edilen elektrojen grubu markası yer alacaktır.

İstekliler yetkili servis istasyonları ile ilgili olarak aşağıda belirtilen belgeleri teklifleri ile birlikte sunacaklardır.
a) Yetkili servis istasyonları listesi. 

b) Servis  istasyonlarının  üretici  firmaya  veya  istekli firmaya it olduğuna  dair  belgeler  veya  anlaşmalı servis istasyonlarına ait sözleşmeler.

c) Yetkili servis istasyonlarına ait TS12650 TSE Hizmet Yeterlilik belgeleri.

4.3.3. Alım konusu ile ilgili imalat yeterlik belgesi:

İstekliler İmalat Yeterlilik Belgesini teklifleri ile birlikte sunacaklardır.

4.3.4. Hizmet yeterlilik belgesi:

İstekliler idari şartnamenin 7.5.3.5’inci maddesinde belirtilen TS12650 TSE Hizmet Yeterlilik

Belgesini teklifleri ile birlikte sunacaklardır.

4.3.5.
4.3.5.1. Kaliteye ilişkin belgeler:
Kalite yönetim sistem belgesi ve çevre yönetim sistem belgesi Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Bu belgelendirme kuruluşlarının, Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının ve bu kuruluşlarca düzenlenen belgelerin geçerliliğini sürdürdüğünün, Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. İhale tarihi veya bu tarihten önceki bir yıl içinde alınan teyit yazıları geçerlidir. Ancak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir. Bu belgelerin ihale tarihinde geçerli olması yeterlidir. İş ortaklıklarında, ortaklardan birinin istenilen belgeyi sunması yeterlidir.
4.3.5.2. Standarda ilişkin belgeler:

a) İstekliler ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesini ve ISO 14001-2015 Çevre Yönetim Sistem Belgesini idari şartnamenin 7.5.3.1’inci maddesindeki düzenlemeyi göz önünde bulundurarak, teklifleri ile birlikte sunacaklardır.

b) İstekliler teklif edilen elektrojen grupları kumanda panolarının IP-23 koruma sınıfına ait TS ISO 8528-4 standardına ve elektrojen gruplarının TS ISO 8528-5 standardına uygunluğunu gösteren belgeyi teklifleri ile birlikte sunacaklardır. TS ISO 8528-5 belgesinde teklif edilen motor markaları yer alacaktır.

c) İsteklilerce teklif edilen elektrojen grupları CE Belgeli olacak ve teklif edilen her güç grubu için CE belgeleri teklifleri ile birlikte sunulacaktır.  

4.3.6. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman:

1) İstekliler elektrojen gruplarında kullanacakları ürünlerle ilgili teknik şartnamenin Ek-2 bilgilendirme formunu eksiksiz olarak dolduracaklar ve her güç grubu için yazılı vereceklerdir. Formlarda isteklinin imza ve kaşesi olacaktır.

2) İsteklilerce, seçilen motorlar talep edilen jeneratör prime gücünün en fazla 1,3 (bir onda üç) katı fazlasını verecek şekilde olacaktır. (Örnek; 100 KVA prime gücünde grup için en fazla 130 KVA güç verecek motorlar teklif edilebilecek, daha fazla güçte motor teklif edilmeyecektir) Teklif edilecek motor hesaplaması teknik şartnamenin 3.2.1.10'uncu maddesine göre yapılacaktır. Motor üreticisi dokümanları ile motorun teknik şartnamenin istek ve özellikler kısmında belirtilen çevresel şartlar altında istenilen güç değerini gösterir motor güç düşüm eğrisi ve motor gücünün elde edilme bilgileri teklif ile birlikte sunulacaktır.

3) İsteklilerce, alternatör üretici dokümanları ile alternatörün teknik şartnamenin istek ve özellikler kısmında belirtilen verim düşmeleri dikkate alınarak alternatör gücünün elde edilme ve hesaplama bilgileri teklif ile birlikte sunulacaktır.

4) İstekliler, teklif edilen elektrojen grubuna ait (motor, alternatör, panel, senkron panel, akü, AŞC, kontaktör, çekmeceli şalter ve termik manyetik şalter gibi) ana unsurlarla ilgili doküman ve kataloglar teklif ile birlikte sunulacaktır. Dokümanlar Türkçe olarak verilecektir. Verilen doküman ve kataloglarda teklif edilen modeller işaretlenecek ayrıca bu dokümanlarda isteklinin imza ve kaşesi olacaktır. 

5) Teklif edilen ürünler istenilen tüm standartlar ve özelliklere uygun olacak, sunulan teknik dokümanların üzerlerinde isteklinin imza ve kaşesi bulunacaktır. 

6) İstekliler teklif ettikleri elektrojen gruplarına (aynı motor ve alternatör modelleri ile) ilişkin ihale tarihinden itibaren son 2 (iki) yıl içerisinde kurduğu veya yeni ürettiği elektrojen grubunun yerini teknik şartnamenin Denetim ve Muayene Metodları başlığı altındaki test ve incelemelerin yapılması için teklif ekinde sunacaklardır. Bu yer veya yerlerde elektrojen grupları ile ilgili test ve incelemeleri yapmak için gerekli olan tüm şartlar istekli tarafından sağlanacaktır. Her kısım için teklif edilen elektrojen gruplarının bu testleri geçmesi zorunludur. Test ve incelemeler aşamasında hasar gören her türlü cihaz, malzeme ve üçüncü şahıslara verilen zararlar ile can ve mal kaybıyla sonuçlanacak yada cana ve mala zarar verecek her türlü olaydan tamamı ile istekli sorumludur.

7) İsteklinin teklifi kapsamında sunması gerektiği teknik şartnamede belirtilen belgeler teklif dosyası ile birlikte sunulacaktır.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

7. İhale dokümanının görülmesi:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Emniyet Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı 4 Nolu Satın Alma Şube Müdürlüğü O Blok 2. Kat (Oda No:6) A. Ayrancı Mah. Dikmen Cad. No:11 06540 Çankaya/ANKARA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

13. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

14. Diğer hususlar:
İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır.

İhale Bilgileri

İhale TürüMal Alımı