ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Satınalma Dairesi Başkanlığı AKIŞKAN YATAKLI KURUTUCU VE DONANIMLARI TEMİN VE MONTAJI İhalesi

İhalenin AdıETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Satınalma Dairesi Başkanlığı AKIŞKAN YATAKLI KURUTUCU VE DONANIMLARI TEMİN VE MONTAJI İhalesi
İhale Kanunu4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
İhale TürüMal Alımı
İhalenin Yapılacağı İlAnkara
İhalenin Tarihi04 Eylül 2023
İhale Saati10:30
İhale iKN2023/690178
İhaleyi Yapan İdareETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Satınalma Dairesi Başkanlığı
İhalenin İlanı :
AKIŞKAN YATAKLI KURUTUCU VE DONANIMLARI SATIN ALINACAKTIRETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AKIŞKAN YATAKLI KURUTUCU VE DONANIMLARI TEMİN VE MONTAJI mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN:2023/690178
1-İdarenin
a) Adı :ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
b) Adresi :Kızılırmak Mahallesi 1443. Cad. No:5 06530 Çukurambar ÇANKAYA/ANKARA
c) Telefon ve faks numarası :3122942000/2931 - 3122942114
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu mal alımın
a) Adı :AKIŞKAN YATAKLI KURUTUCU VE DONANIMLARI TEMİN VE MONTAJI
b) Niteliği, türü ve miktarı :
2 adet
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer :Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü ambarı/sahası Bandırma/BALIKESİR
ç) Süresi/teslim tarihi :İşe başlama tarihinden itibaren 350 (üçyüzelli) takvim günüdür. Bu süreye demontaj, montaj, devreye alma ve performans test süreleri de dahildir.
d) İşe başlama tarihi :Sözleşmenin imzalanmasını müteakip işe başlanacaktır.

3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati :15.08.2023 - 10:30
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) :Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kızılırmak Mahallesi 1443.Cad. No:5 Çukurambar - ÇANKAYA / ANKARA

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 30 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belge, teknolojik ürün deneyim belgesi veya üretim kapasite raporunu sunacaktır.
Üretim kapasite raporu düzenlemesi :

Üretim kapasite raporu; işin süresi boyunca  (350 günde)  20 ton/h kapasiteli, akışkan yataklı kurutucu üreteceğini göstermelidir.


4.3.2. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerde belirtilen serbest bölge faliyet belgesine ilişkin bilgiler.
İsteklilerin yukarıda sayılan bilgilerden, kendi durumuna uygun bilgi veya bilgileri belirten isteklilerin yeterlik bilgileri tablosu uygun kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgelerdeki bilgiler ile tevsik edilir.

a) Aday ve istekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi,

b) Adayın veya isteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından aday veya istekli adına düzenlenen Kapasite Raporu,

c) Adayın veya isteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından aday veya istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlilik Belgesi,

d) Adaylar veya isteklilerin adlarına veya unvanlarına düzenlenmiş olan teklif ettiği mallara ilişkin yerli malı belgesi veya teknolojik ürün deneyim belgesi,

e) Adayın veya isteklinin alım konusu malı ürettiğine ilişkin olarak ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum veya kuruluşlarca düzenlenen ve aday veya isteklinin üretici veya imalatçı olduğunu gösteren belgeler.

4.3.3.
4.3.3.1. Kaliteye ilişkin belgelere ait bilgiler:
Kalite yönetim sistem belgesi Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. İsteklilerden bu bilgilerin tevsik edilmesinin istenilmesi halinde, söz konusu belgelerin, bu belgelendirme kuruluşlarının, Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının ve bu kuruluşlarca düzenlenen belgelerin geçerliliğini sürdürdüğünün, Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. İhale tarihi veya bu tarihten önceki bir yıl içinde alınan teyit yazıları geçerlidir. Ancak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge ve
sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir. Bu belgenin ihale tarihinde geçerli olması yeterlidir. İş ortaklıklarında, ortaklardan birinin istenilen belgeye ilişkin bilgiyi belirtmesi yeterlidir.
4.3.4. İsteklinin teklifi kapsamında sunması gerektiği İdari Şartnamenin 7nci maddesi dışındaki maddeleri ile teknik şartnamede belirtilen aşağıdaki belgeler:
table.tbl {width:100%;} table.tbl tr td, table.tbl tr th {padding:4px 8px;border: 1px solid black;border-collapse: collapse;word-wrap: break-word;word-break: break-all;}
Belge Adı Açıklama
Boraks Fabrikası Kurutucu ve Donanımlarına ait Avan Yerleşim Projeleri, (İstekliye ait kurutucu ve donanımlarının bateri limitleri içerisindeki alana yerleştirildiğini gösteren projeler .
Kurutucularda kullanılacak spiral ve kompozit yaylar ile kurutucu elek saclarının teknik özellikleri İstekliler tarafından tekliflerinde detaylı olarak verilecektir. .
Önerilecek kurutma ve soğutma yüzey alanları için detaylı bilgiler. .
P&I Diyagramı ve Proses Tarifi .
Teklif edilen ekipmanlara ait; kapasite, ağırlık, boyut, malzeme, marka ve menşei bilgileri. .
Sarfiyatlar (Hava, Elektrik, Buhar, Su tüketim miktarları hesapları ile birlikte) ait bilgiler. .
Fiyatlandırılmış Malzeme-Ekipman listesi. .
Toplam buhar tüketim miktarı, ton kuru boraks pentahidrat başına kullanılan buhar tüketim miktarı (ton/ton). .
2 yıllık İşletme için gerekli yedek parçalar ve fiyatları. .
Toplam elektrik tüketim miktarı, ton kuru boraks pentahidrat başına kullanılan elektrik tüketim miktarı, (kWh/ton). .
Elektrik, Otomasyon, Kontrol Sistemi ve Enstrümantasyon Bilgileri. .

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Akışkan yataklı kurutucu, evaporatör veya kristalizatör ekipmanlarının ayrı ayrı veya birlikte satışı benzer iş olarak değerlendirilecektir.


5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.
table.tbl {width:100%;} table.tbl tr td, table.tbl tr th {padding:4px 8px;border: 1px solid black;border-collapse: collapse;word-wrap: break-word;word-break: break-all;}Fiyat Dışı Unsur Değerlendirme Yöntemi: Diğer (Manuel Giriş)
Fiyat Dışı Unsur Formülü, Tanımı ve Açıklamaları
İSTEKLİLER tekliflerinde verdiği; bir ton kuru boraks pentahidrat başına kullanılacak buhar tüketim miktarları (ton/ton) ve elektrik tüketim miktarları (Kwh/ton) fiyat dışı unsur olarak kullanılacaktır. Teklifinde bu değerleri vermeyen İstekliler değerlendirme dışı bırakılacaktır. Söz konusu birim tüketimler kullanılarak aşağıda verilen formüle göre her bir İsteklinin Değerlendirmeye Esas Teklif Fiyatı (DETF) hesaplanacak ve ekonomik açıdan en avantajlı teklif; fiyatla birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir. DETF= A + (330 x 24 x 10 x 2) X (0,90B + 516,78C) Boraks Pentahidrat kurutucular için A :Teklif Fiyatı (TL) B :Bir ton kuru boraks pentahidrat başına kullanılan elektrik tüketim miktarı (Kwh/ton) C :Bir ton kuru boraks pentahidrat başına kullanılan buhar tüketim miktarları (ton/ton) DETF :Değerlendirmeye Esas Teklif Fiyatı (TL) 330 :Bir yılda çalışılan gün sayısı 24 :Bir günde çalışılan saat sayısı 10 :Her bir kurutucuda kurutulacak toplam ürün miktarı (ton/h) 2 :Yıl çarpanı sayısı 0,90 :İşletmede üretilen 1 Kwh elektriğin 2022 yılı ortalama birim maliyeti (TL) 516,78 :İşletmede üretilen 1 ton buharın 2022 yılı ortalama birim maliyeti (TL)




6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, götürü bedel üzerinden vereceklerdir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekliyle toplam bedel üzerinden götürü bedel sözleşme imzalanacaktır.

10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 100 (Yüz) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

İhale Bilgileri

İhale TürüMal Alımı