Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Vektör Mücadelesi Biyosidal Ürün Satın Alımı İşi İhalesi

İhalenin AdıGaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Vektör Mücadelesi Biyosidal Ürün Satın Alımı İşi İhalesi
İhale Kanunu4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
İhale TürüMal Alımı
İhalenin Yapılacağı İlGaziantep
İhalenin Tarihi15 Şubat 2022
İhale Saati14:00
İhale iKN2022/24646
İhaleyi Yapan İdareGaziantep Büyükşehir Belediyesi
İhalenin İlanı :
BİYOSİDAL ÜRÜN SATIN ALINACAKTIRGAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Çevre Sağlığı Vektör Mücadelesi Biyosidal Ürün Satın Alımı İşi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN:2022/24646
1-İdarenin
a) Adı :GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
b) Adresi :İncilipinar Mah. Şehit Yusuf Erin Cad. 27090 İncilipınar ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP
c) Telefon ve faks numarası :3422111200 - 3422111252
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu mal alımın
a) Adı :Çevre Sağlığı Vektör Mücadelesi Biyosidal Ürün Satın Alımı İşi
b) Niteliği, türü ve miktarı :
Çevre Sağlığı Vektör Mücadelesi için 11 Kısımda Biyosidal Ürün Alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer :Gaziantep
ç) Süresi/teslim tarihi :Alımı yapılacak olan mallar, teknik şartnamenin 7.maddesinde belirtilen programa göre teslim edilecektir.
d) İşe başlama tarihi :Sözleşmenin imzalanmasına müteakip 7 gün içinde işe başlanacaktır

3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati :15.02.2022 - 14:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) :Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler:

İstekliler, aşağıda belirtilen belgeleri yeterlik bilgileri tablosunda sunacaklardır.  

1- Biyosidal ürünler; halk sağlığı alanında kullanılmak üzere T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış olmalıdır. Eğer biyosidal ürünler ithal ise yine T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ithaline müsaade edilmiş olmalıdır. Bu belgeler ihale yeterlik bilgileri tablosunda sunulmalıdır.

2- Biyosidal ürünler 26.12.2008 tarih 27092 mükerrer sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Tehlikeli Maddeler Ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması Ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik’e uygun aslı veya noter tasdikli suretleri MSDS (Ürünlerin Güvenlik Belgesi) formu ihale yeterlik bilgileri tablosunda sunulmalıdır.

3- Biyosidal ürünlerin hektar (veya metrekare) alan maliyet (teklif) fiyatı, T.C. Sağlık Bakanlığınca onaylanmış hektar (veya metrekare) alana tekabül eden aktif madde miktarına göre yapılacak ve belgelenecektir. Bu belge ihale yeterlik bilgileri tablosunda sunulmalıdır.


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 20 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgelere veya teknolojik ürün deneyim belgesine ait bilgiler.
4.3.2. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
a) İmalatçı ise imalatçı
olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerde belirtilen serbest bölge faliyet belgesine ilişkin bilgiler.
İsteklilerin yukarıda sayılan bilgilerden, kendi durumuna uygun bilgi veya bilgileri belirten isteklilerin yeterlik bilgileri tablosu uygun kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgelerdeki bilgiler ile tevsik edilir.

İstekliler aşağıda istenen belgelerden birini yeterlilik bilgileri tablosunda sunacaktır.

- İsteklinin adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi
- İsteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından  istekli adına düzenlenen Kapasite Raporu, 
- İsteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından  istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlilik Belgesi,
- isteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından  istekli adına düzenlenmiş ve teklif ettiği mala ilişkin Yerli Malı Belgesi

İstekliler yetkili ise, yetkili satıcı olduğuna dair üretici (imalatçı) veya distribütör firmadan alınan yetki belgesini yeterlik bilgileri tablosunda sunacaklardır. Yetki veren firmaya ait yukarıdaki belgeler ve imza sirküleri yetki belgesi ile birlikte ibraz edilecektir.

 

 

4.3.3. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğraflarına ilişkin bilgiler ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları:

Geçerli tekliflerden ekonomik açıdan en avantajlı 1. ve 2. teklif sahibi isteklilerden, teklif ettikleri ürünlere ait numunelerden ihaleden sonra Haşere İle Mücadele ve İlaçlama Şube Müdürlüğüne tutanak karşılığında teslim etmesi tebligat ile bildirilecektir.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Kamu veya Özel Sektörlerde Alımı Gerçekleştirilmiş Biyosidal Ürün (Çevre Sağlığı İlaçları) Satış İşleri benzer iş olarak kabul edilecektir.


5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup yerli malı teklif eden istekliye ihalenin Karasinek Larva Mücadelesinde;ME, SE, EW, ZW, SC, formülasyonunda en fazla %20 (yüzde yirmi) Diflubenzuron veya Pyriproxyfen aktif maddeli larvasit.Maliyet hesaplaması karasinek dozuna göre yapılacaktır., Karasinek Larva Mücadelesinde foseptik ve kanalizasyon sisteminde kullanılmak üzere;EC, WP veya ZW formülasyonunda %7 (yüzdeyedi) Lambda-cyhalothrin+%10 pyriproxyfen veya %24 Spinosad aktif maddeli larvasit.Maliyet hesaplaması karasinek dozuna göre yapılacaktır., Sivrisinek Larva Mücadelesinde;EW, ZW veya SE formülasyonunda en az %10 (yüzde on), en fazla %25(yüzde yirmibeş) Spinosad veya Pyriproxyfen aktif maddeli larvasit.Ürünün etiket ve ruhsatında sivrisinek için temiz ve kirli sularda kullanma dozu belirtilmiş olmalıdır.Maliyet hesaplaması temiz ve kirli sularda sivrisinek doz oranlarının ortalamasına göre yapılacaktır., Sivrisinek Larva Mücadelesinde;T (Tablet) formülasyonunda en fazla %2,5 Spinosad veya s-methoprene aktif maddeli larvasit., UÇKUN MÜCADELESİ:Açık alanda ULV yöntemiyle uygulanacak biyosidal ürün;En az %15 en fazla %35 Cyphenothrin veya Cypermetrin aktif maddeli EC formülasyonunda Tetramethrin (düşürücü) ve PBO (sinerjist) içeren insektisit. PBO (sinerjist) aktif ana maddenin en az 1/4 oranında olmalıdır.Sivrisinek ulv dozu baz alınacaktır., UÇKUN MÜCADELESİ:Açık alanda ULV yöntemiyle uygulanacak biyosidal ürün;En fazla %15 (yüzdeonbeş) Cyfluthrin aktif maddeli EC veya ME formülasyonunda Tetramethrin (düşürücü) ve PBO (sinerjist) bulunan insektisit olmalıdır. PBO (sinerjist) aktif ana maddenin en az 1/4 oranında olmalıdır. Ayrıca kışlak mücadelesi kanal sislemede de kullanılmasına uygun olmalıdır., REZİDÜEL MÜCADELE:5.3.1. Erişkin sivrisinek rezidüel mücadelesinde kullanılacak biyosidal ürün;SC, ME, SE veya CS formülasyonunda en az %10 Alpha-cypermethrin, veya thiomethoxam aktif maddeli rezidüel insektisit., REZİDÜEL MÜCADELE:5.3.1. Erişkin sivrisinek rezidüel mücadelesinde kullanılacak biyosidal ürün;WP formülasyonlu en fazla %10 lambda-cyhalohtrin veya Cyfluthrin veya %80 oranında Bendiocarp aktif maddeli rezidüel insektisit., REZİDÜEL MÜCADELEYeşil alanda halk sağlığını etkileyen zararlılara karşı kullanılmak üzere, alımı yapılacak biyosidal ürün;Su bazlı ME formülasyonlu % 1,5 Deltamethrin + %20 Çam Terebentin veya % 1,5 Pyrethrum +% 11,5 PBO aktif içerikli rezidüel insektisit., REZİDÜEL MÜCADELEErişkin karasinek rezidüel mücadelesinde kullanılacak biyosidal ürününEn az %10 (yüzde on), en fazla %25 (yüzde yirmibeş) Thiamethoxam aktif maddeli WG, WSG, WDG, SP formülasyonunda insektisit., Fare mücadelesinde kullanılacak biyosidal ürünün (Rodentisit) özellikleri:Biyosidal ürün Bromadiolone veya Brodifocum aktif maddesi içermelidir. Biyosidal ürünün formülasyonunda Bitrex maddesi bulunan mum blok kısımlarında %15(On Beş ) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.


10. Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

İhale Bilgileri

İhale TürüMal Alımı