ısparta İcra Dairesi Müdürlüğü Isparta Gönen’de 1.720 m2 tarla icradan satılıktır

İhalenin Adıısparta İcra Dairesi Müdürlüğü Isparta Gönen’de 1.720 m2 tarla icradan satılıktır
İhale Kanunu2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu
İhale TürüSatış ve Trampa
İhalenin Yapılacağı İlIsparta
İhalenin Tarihi03 Şubat 2022
İhale Saati14:00
İhale iKNILN01516001
İhaleyi Yapan İdareısparta İcra Dairesi Müdürlüğü
İhalenin İlanı :
T.C.
ISPARTA
İCRA DAİRESİ
2021/2368 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Isparta İli, Gönen İlçesi, Gönen Köyü, Karaağaçlık Mevki, 0 Ada, 1229 Parsel sayılı, 1.720,00 m2 yüzölçümlü, ana taşınmaz zemin tipli, 57789507 zemin nolu, 13/1220 cilt/sayfa nolu,tarla vasıflarıylatapuda kayıtlı taşınmazın tam payı ile birlikte tamamının satışıdır. Satışa konu taşınmazın tapu takyidatında " Parselde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü?nün 11.02.2021 tarih ve 322 yevmiye no ile 6200 Sayılı Kanunun Ek-9. Maddesi gereğince arazi toplulaştırma kapsamındadır beyanı bulunduğu bu beyana ilişkin ilgili kurumdan bilgi istenilmiş verilen cevabi yazıda "07.02.2019 tarih ve 30679 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri yönetmeliğinin 8. Maddesi 3 fıkrasında belirtildiği gibi "İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla yapılan satış işlemlerinde tapu kütüğündeki toplulaştırma belirtmesinden dolayı araziyi satın alan malik, önceki malikin taahhütlerini aynen kabul etmiş sayılır". Hükmü gereği Taşınmazı satın alacak malik yeni parselasyon planlarındaki yüzölçümü kesintisini, yeni konumunu ve taşınmazın toplulaştırma projesi sonrası durumunu kabul etmesi ve yapılan değişikliklerin en kısa sürede tapu kayıtlarıyla birlikte Bölge Müdürlüğümüze bildirilmesi koşuluyla, söz konusu taşınmazın satışının yapılmasında bir sakınca bulunmamaktadır" Şeklindeki cevap verildiği, ihale katılımcılarının bu şartları kabul ederek ihaleye katılacaklardır. Aksi takdirde tüm sorumluluk taraflarına aittir. Satışa konu Taşınmazın çevresinde genellikle sulu tarım yapıldığı, Çevrede genel itibariyle tarımsal amaçlı arazi kullanımı gözlendiği, Taşınmaz kuş uçuşu yaklaşık Gönen İlçesi, Kasap Mahallesine 200 metre, Gönen İlçe Merkezine 750 metre uzaklıkta olduğu. Gönen Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü'nün 18.05.2021 tarih ve 470 sayılı yazılarında kıymet takdirine konu taşınmaz için, özetle; "Söz konusu İlçemiz 1229 parsel nolu taşınmaz imar planı içerisinde kalmakta olup, 18. Madde uygulaması görmemiş ve bir kısmı imar yolunda kalmaktadır. Ayrıca herhangi bir ruhsat verilmemiş ve tarla vasfındadır" denildiği, Taşınmazın Hâlihazır Durumu :Parsel geometrik olarak dörtgene benzer bir formda olduğu,Taşınmazın kadastral yola cephesi bulunmadığından ulaşımı kısmen kısıtlı tarım arazisi olduğu,. Arazi toplulaştırma sahası içerisinde yer alan taşınmazın doğu, batı, kuzey ve güney sınır komşuları tarım arazisi olduğu,. Parselin üzerinde keşif tarihi itibariyle zirai bir ürün olmadığı. Taşınmazın içerisinde zirai anlamda ekonomik değer arz eden 4 adet 10 yaşlarında ceviz ağacı olduğu görülduğu,.Taşınmaz topoğrafik olarak düz-düze yakın eğimde, killi-tınlı toprak yapısına sahip, sulanabilir özellikte tarım ve kültür arazisi olduğu,Taşınmazın bulunduğu bölgede meyve ve sebze yetiştiriciliğinin yanı sıra hububat tarımının da yaygın olarak yapıldığı bilirkişi raporunda belirtilmiştir. Detayi dosya ve bilirkişi raporunda mevcuttur.
Adresi: Isparta İl, Gönen İlçe, Gönen Köyü, Karaağaçlık Mevki, 0 Ada, 1229 Parsel Gönen/Isparta
Yüzölçümü : 1.720,00 m2
Kıymeti : 77.400,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler :6200 Sayılı Kanunun Ek 9. Maddesi gereğince arazi toplulaştırma kapsamındadır
1. Satış Günü : 03/02/2022 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 03/03/2022 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : İstiklal Mah. Haci İbrahim Parlar Cad. No:56 Isparta İcra Müdürlüğü Satış Birimi Mezat Salonu Merkez-ISPARTA
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
/> 2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. İhaleye fiziken iştirak edecek veya teklifte bulunacak gerçek veya tüzel kişiler Teminat bedelini ihaleye katılımdan önce T.Vakıflar Bankası T.O.A. Nezdindeki TR 230001500158007290496248 iban numaralı hesaba katılımcı tarafından TC Kimlik veya Vergi numaraları yazılı vaziyette yatırılmış olması ve banka dekontunun aslının ibraz edilmiş olması gerekmektedir. Banka hesabına yatırılan teminat bedellerinin iadesi yine banka hesabı üzerinden yatıran kişinin hesabına yapılacaktır. Ayrıca Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 12/03/2013 tarihli 10594 sayılı yazısı uyarınca; ihaleye nakit olarak teminatını sunarak da katılabilecektir. Bu gayrimenkul üzerinde hakkı olan alacaklının iştiraki halinde alacağı mezkur nispet raddesinde ise İ.İ.K.nun 124/4. Madde gereğince ayrıca pey akçesi veya teminat aranmaz. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, tapu alım harcı ve tapu dairesince alınacak başkaca masraflarile teslim ve tahliye masrafları alıcıya aittir.
İhale damga vergisi, KDV, tapu alım harcı ve tapu dairesince alınacak başkaca masraflar ve taşınmazın tahliye ile teslim giderleri alıcıya ait olacaktır. Alıcıya yapılacak ihtarda verilen süre içerisin de ihaleden kaynaklanan damga vergisi ve KDV yatırılmadığı taktirde resen İİK nun 133. Maddesi uyarınca ihalenin iptaline karar verilecektir. İhaleden kaynaklanan tellaliye ücreti yönünden; belediye tarafından tellalgörevlendirilmiş ise Yargıtay 12 HD. 2014/33352 Esas, 2015/406 Karar, 20464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 67. Maddesi gereğince sorumlu kişiden tahsil edilir. Tellaliye ücreti satıcıya aittir ancak ihale alıcısının ihale ek bedelini yatırmaması ve ihale kararının kaldırılmasına sebebiyet vermesi halinde tellaliye ücretinden ihale kararının kaldırılmasına neden olan ihale alıcısı sorumludur. Yatırdığı teminattan kesilerek tellaliye ücreti ihalenin kesinleşmesi beklenmeden belediye’yeödenecektir. Tapu satımharcısatış bedelinden ödenir. Taşınmazın aynından doğan vergi borcu yönünden ise takibin ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile başlatılan takip olması halindeihale bedelinin dosya alacağını karşılamaması durumunda 7101 sayılı kanunla değişikliğe gidilen İ.İ.K 206. Madde ve 6183 sayılı AATUHK'nun 21/2 maddesi dikkate alınacaktır. Ayrıca ihalenin kesinleşmesi ile tescilin verilmesinden sonra dosyada vukubulacak KDV ve damga vergisiile ilgili olarak oran açısından(Yargıtay 12. HD. 2015/21334 E. 2015/27771 K. GİB'nin 21.08.2013 Tarih 9376700041-1330(28/2012-86)160 sayılı yazıları gereği) ileride eksik alındığı tespit edilen bir bedel olması halinde; doğacak olan KDV farkı, cezası ve faizinden sorumluluk ihale alıcısına ait olup, ihale alıcısı tarafından karşılanacaktır.
3- Tahliye işlemleri için "taşınmaz alıcıya ihale edilip bedeli alındıktan sonra alıcı namına tescil edilmesi için (İİK.nun134) üncü maddede yazılı müddete riayet edilerek tapuya müzekkere yazılır. Taşınmaz borçlu tarafından veya hacizden evvelki bir tarihte yapıldığı resmi bir belge ilebelgelenmiş bir akte dayanmayarak başkaları tarafından işgal edilmekteise onbeş gün içinde tahliyesi için borçluya veya işgal edene bir tahliye emri tebliğ edilir. Bu müddet içinde tahliye edilmezse zorla çıkarılıp taşınmaz alıcıya teslim olunur." hükmünü içeren İ.İ.K 135.Maddesiuygulanır.
4- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/2368Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.14/12/2021
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

İhale Bilgileri

İhale TürüSatış ve Trampa