İstanbul 10. Sulh Hukuk Mahkemesi Beyoğlu Keçecipiri Mahallesi’nde 2 katlı mekruk bina mahkemeden satılıktır

İhalenin Adıİstanbul 10. Sulh Hukuk Mahkemesi Beyoğlu Keçecipiri Mahallesi’nde 2 katlı mekruk bina mahkemeden satılıktır
İhale Kanunu2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu
İhale TürüSatış ve Trampa
İhalenin Yapılacağı İlİstanbul
İhalenin Tarihi06 Mart 2020
İhale Saati15:30
İhale iKNILN01099804
İhaleyi Yapan İdareİstanbul 10. Sulh Hukuk Mahkemesi
İhalenin İlanı :

T.C İSTANBUL 10.SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU

DOSYA NO : 2018/20 SATIŞ

GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTTIRMA İLANIİSTANBUL 10.SULH HUKUK MAHKEMELERİSATIŞ MEMURLUĞU' NDAN

Satılmasına Karar verilen gayrimenkulün Cinsi, Kıymeti, Adedi, Evsafı :
TAPU KAYDI :İstanbul ili, Keçecipiri mah. 3113 ada 13 parsel 59,72 m2 kargir ev nitelikli taşınmaz. " taşınmaz üzerinde 156/960 Hisse Refael Solom varisi Zarife'nin veresesine intikal etmek üzere Rafael Solom uhdesinde ipka edilmiştir. İntikal işlemi yapılırken Vakıflar Müdürlüğünün 16.06.1950 gün ve 2476 nolu yazı cevabı nazara alınacaktır. Zafira Hissesi Mustafa Paşa Validesi Fatma Hatun Vakfından İcareli "şerhi ve bunlara bağlı hak ve yükümlülükleri ile birlikte ihale edilecektir.
İMAR DURUMU : İstanbul10. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2018/882 esas sayılı Kıymet Takdirine İtiraz davasında bulunan bilirkişi raporunda " Beyoğlu Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 29.05.2018 tarihli yazısında Beyoğlu Keçecipiri mah. 3113 ada 13 parsel sayılı yer 21/03/2003 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli Halıcıoğlu -Sütlüce bölgesi uygulama imar planında, 02/02/2013 tasdik tarihli ,plan notu tadilatına göre H:4K (Bina yüksekliği 14,50 m'yi aşamaz) irtifalı bitişik nizam konut alanında kalmakta olup, planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre minimum cephe şartını sağlamadığından komşu parsellere tehvidi gerekmektedir. Komşu 12 parseldeki mevcut yapı tescilli II grup eski eser olduğundan koruma kurulundan alınacak karar doğrultusunda imar uygulaması yapılacaktır. Ayrıca, imar işlem dosyasında yapı kullanma izin belgesine rastlanmamış olup, taşınmaza 01/01/2013 tarihinden itibaren proje tadilatı ve yeniden ruhsat tanzimi yapılmamış vede yapı kullanma izin belgesi almamış olduğu anlaşılmıştır" denilmektedir.
ÖZELLİKLERİ :İstanbul 10Sulh Hukuk Mahkemesinin 2018/882esas sayılı Kıymet Takdirine İtiraz davasında bulunan bilirkişi raporunda "İstanbul Beyoğlu Keçecipiri mah. 3113 ada 13 parsel, 24 cilt 2337 sayfa nolu tapuya kayıtlı olan "Keçecipiri mah.Şeritçi sok No 8 Hasköy-Beyoğlu / İstanbul adresinde bulunan Zemin+2 katlı yapı bitişik nizam olup, harap durumdadır. Söz konusu mahallin İstanbul ili Beyoğlu ilçesi sınırları içerisinde bulunduğu, ulaşım imkanı olduğu, alışveriş yerlerine yakın mesafede olduğu tespit edilmiştir" denilmektedir. Satış memurluğunca alınan bilirkişi raporunda" 59,72 m2 arsa üzerinde zemin kat+2 normal katlı ekonomik ömrünü tamamlamış, kapı ve pencere doğramaları alınmış yıkık ve mekruh boş ve kullanılmaz durumla dolan bir yapı bulunmaktadır. Cephesi yola bakmakta belediye hizmetlerinin tamamlandığı alan kapsamında ve merkezi noktada bulunmaktadır" denilmektedir.
GAYRİMENKULÜN KIYMETİ :Dosyadamevcut Satışa ilişkin Bilirkişi Raporundataşınmazın arsa+ yapı değeri toplam 380.000,00 TL. (üçzyüzseksenbintl) ' sı olduğu takdir edilmiştir. KDV ORANI % 18 dir.
1- Yukarıda Tapu Kaydı, Genel Özellikleri ve Kıymeti belirtili taşınmazınihalesi 06/03/2020 CUMAGÜNÜ saat 15.30.’ dan - 15.35’ a kadar, İstanbul Adalet Sarayında B2 424 Nolu 10.Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda ÇAĞLAYAN İSTANBUL adresinde yapılacak olup, 1. ihale günü tahmin edilen kıymetin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla ihalesi yapılamayan taşınmazlar 06/04/2020 PAZARTESİ GÜNÜ aynı yer ve saatinde taşınmaz ilanda gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir.
Şu kadarki; Artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %50' sini bulmasıve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
Açık artırmaya elektronik ortamda teklif verme yoluyla başlanır. Elektronik

ortamda teklif verme, birinci ihale tarihinden yirmi gün önce başlar, ihalenin tamamlanacağı günden önceki gün sonunda sona erer; ikinci ihalede ise elektronik ortamda teklif verme birinci ihaleden sonraki beşinci gün başlar,ikinci ihalenin tamamlanacağı 06/04/2020 tarihinden önceki gün sonunda sona erer. Elektronik ortamda verilecek tekliflermalın muhammenkıymetinin yüzde ellisinden az olamaz; teklif vermeden önce, ihaleye çıkarılan malın muhammen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde teminat gösterilmesi zorunludur. Elektronik ortamda teklif verecekler içinAdalet Bakanlığı Resmi İnternet Sitesinde mevcut e-satış portalı üzerinden 10.Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğümüzün 1032606 birim kodu esas alınması ve mutlaka Memurluğumuz 2018/20 SATIŞ. Satış DosyaNumarasının belirtilmesi gerekmektedir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin taşınmazın tahmin edilen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde pey akçesi veya milli bir bankanın teminat mektubunu tevdi etmeleri, elektronik ortamda teklif vererek artırmaya katılacaklarda yineteminat göstermesi gerekmektedir.(İİK.Md.124/3). Elektronik ortamda teklif verecek gerçek veya tüzel kişiler Teminat Bedellerini yine Adalet Bakanlığı Resmi İnternet Sitesinde mevcut e-satış portalı üzerinden tanımlanmış bulunan hesaba yine elektronik ortamda yatıracaklardır. Banka hesabına yatırılan teminat bedellerinin iadesi yine banka hesabı üzerinden yatıran kişinin hesabınayapılacaktır.
Bu gayrimenkul üzerinde hakkı olan alacaklının iştiraki halinde alacağı mezkur nispet raddesinde ise İİK. Md. 124/4 gereğince ayrıca pey akçesi veya teminat aranmaz. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. %18 KDV.,‰ 5,69 D.V., ‰ 20 Tapu Alım Harcı, gayri menkulün tahliye ve teslim masrafları ile yasalarca alıcıya yüklenen her türlü vergi ve giderler alıcıya aittir. YukarıdaTellaliye, TapuSatım harcı ve Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (Vergi, Harçoran ve cinslerindeyasal değişiklik yapılması halinde ilgili mevzuat uygulanacaktır.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleribedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. İş bu ilantapu kayıtlarında adresi bulunmayan bütün ilgililere tebliğ yerine geçer.
6-Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş, taşınmazla ilgili dosyada mevcut her türlü bilgi ve belgeyi görmüş-okumuş biliyor sayılacakları,
AyrıcaYabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin Gayrimenkul hukuku ile ilgili hakları için 2644 Sayılı Tapu Kanunu hükümleri saklı tutulduğunun bilinerek ihale öncesi ilgililerinin kendi durumlarını bu yasa çerçevesinde değerlendirerek lüzumlu bilgi ve belgeleri temin ettikten sonra ihaleye katılmaları gerektiği, ihale yapılmış olsa dahi bu yasaya aykırılık tespiti halinde her türlü yasal sorumluluk alıcı veya alıcılara ait olacaktır.
Başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/20 SATIŞ sayılı dosya numarası ile Memurluğumuza başvurmaları ilan olunur. 10/12/2019(İc.İf.K.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

İhale Bilgileri

İhale TürüSatış ve Trampa