Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MERSİN ÜNİVERSİTESİ 1 ADET DİJİTAL MAMOGRAFİ GÖRÜNTÜLEME CİHAZI İhalesi

İhalenin AdıTıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MERSİN ÜNİVERSİTESİ 1 ADET DİJİTAL MAMOGRAFİ GÖRÜNTÜLEME CİHAZI İhalesi
İhale Kanunu4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
İhale TürüMal Alımı
İhalenin Yapılacağı İlMersin
İhalenin Tarihi06 Kasım 2023
İhale Saati10:00
İhale iKN2023/1049438
İhaleyi Yapan İdareTıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MERSİN ÜNİVERSİTESİ
İhalenin İlanı :
TIBBİ CİHAZ SATIN ALINACAKTIRMERSİN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

1 ADET DİJİTAL MAMOGRAFİ GÖRÜNTÜLEME CİHAZI mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN:2023/1049438
1-İdarenin
a) Adı :MERSİN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ
b) Adresi :Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 YENİŞEHİR/MERSİN
c) Telefon ve faks numarası :3242410000 - 3242410055
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu mal alımın
a) Adı :1 ADET DİJİTAL MAMOGRAFİ GÖRÜNTÜLEME CİHAZI
b) Niteliği, türü ve miktarı :
1 Adet Dijital Mamografi Görüntüleme Cihazı Alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer :Mersin Üniversitesi Hastanesi
ç) Süresi/teslim tarihi :SÖZLEŞMENİN İMZASINA MÜTEAKİP 90 (DOKSAN) TAKVİM GÜNÜ İÇERİSİNDE
d) İşe başlama tarihi :Sözleşmenin imzalanmasıyla başlar

3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati :06.11.2023 - 10:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) :Mersin Üniversitesi Hastanesi Çiftlikköy Kampüsü Yenişehir / MERSİN

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler:

İsteklilerin teklif verdikleri malzemeler Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında ise, Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğinde yer alan hükümler gereği istekliler "Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Yetki Belgesi" ne sahip olmalı ve bu belgeye ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında Yeterlik Bilgileri Tablosunda beyan etmelidirler.


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:
  1. Teklif edilecek tüm cihazlar tüm bileşenleri, aksesuarları, ve ek sistemleri ile birlikte yedek parça ve bakım onarım hizmetleri dahil ücretsiz en az 2 (iki) yıl garantili olmalı, garanti süresinin bitiminden itibaren de ücreti mukabilinde 10 (On) yıl boyunca yedek parça ve servis sağlama garantili olmalıdır. Bu garantiler hem istekli hem de üretici veya Türkiye Temsilcisi tarafından ayrı ayrı verilmeli ve bu belgeye ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında Yeterlik Bilgileri Tablosunda beyan etmelidirler. Garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek üretim hatası, malzeme hatası, kusurlu işçilik nedeniyle arıza durumlarında tıbbi cihaz ve donanımının çalıştırılamadığı sürelerde genel garanti süresi işletilmeyecek, bu süreler takvim günü olarak genel garanti süresine eklenecektir.
  2. İstekliler, teklif edecekleri cihaza ait tüm yedek parça, aksesuar ve sarf malzemelerin Döviz bazında fiyatlarını ihalede sunacaklardır. Yedek parça, aksesuar ve sarf malzeme listesinde belirtilemeyen tüm yedek parça, aksesuar ve sarf malzemeler yüklenici tarafından ücretsiz karşılanır. Tüm yedek parçaların toplam maliyeti cihazın birim ihale bedelinin %200’ünden fazla olmayacaktır.
  3. İstekliler, garanti süresi bitiminden sonra yıllık servis ve bakım-onarım tekliflerini, teklif ettikleri cihazın bedelinin,  parça hariç % 2'sinden ve parça dahil (tüp ve dedektör hariç) %4’ünden fazla olmamak üzere ihalede sunacaklardır. Sözleşme Bedeli, bakım onarım yapılacak yıl dikkate alınarak Yİ-ÜFE ile güncellenecek olup, döviz bazında verilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  4. Teklif verecek istekliler, ihale konusu cihaz için fiyat dışı unsur belirlendiğinden, teklif edecekleri cihazın belirlenen üstün özelliklerden hangilerini kapsadıklarını Yeterlik Bilgileri Tablosunda belirtecek, o üstün özelliklerin yer aldığı işaretli teknik dokümanı Yeterlik Bilgileri Tablosunda beyan edecek ve Beyan Edilen Bilgileri Tevsik Eden Belgelerin Sunulması Talebine İlişkin Bildirime istinaden belirlenen süre içerisinde sunacaklardır.
  5. İstekliler yukarıda yer alan hükümleri Yeterlik Bilgileri Tablosunda beyan edecek ve Beyan Edilen Bilgileri Tevsik Eden Belgelerin Sunulması Talebine İlişkin Bildirime istinaden belirlenen süre içerisinde sunacaklardır.
4.3.2.
4.3.2.1. Ürünlerin piyasaya arzına ilişkin belgelere ait bilgiler:
  1. İsteklilerin teklif verdikleri kalemler Tıbbi Cihaz Yönetmeliği (93/42/EEC MDD), Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC AIMDD) veya Vücut Dışında Kullanılan (In Vitro) Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği (98/79/EC IVDD) kapsamında ise bu ürünlerin Ürün Takip Sistemi' ne (ÜTS) kayıtlı olması ve bu ürünlerin kayıt işlemlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından tamamlanmış olması gerekmektedir. ÜTS üzerinden yapılan sorgulama sonucunda kayıtlı olmadığı veya kayıt işlemlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından tamamlanmadığı tespit edilen malzemelere ilişkin teklifler değerlendirme dışı
    bırakılacaktır. 
  2. Ayrıca isteklilerin de ÜTS' ye kayıtlı olmaları zorunludur. İstekliler, teklif verdikleri ürünlerin imalatçısı veya ithalatçısı (tedarikçi firma) değilse, ürünün imalatçısının veya ithalatçısının bayisi olarak ÜTS' ye kayıtlı olmalıdırlar.  ÜTS üzerinden yapılan sorgulama sonucunda isteklinin bayilik kaydı bulunmadığı tespit edilen malzemelere ilişkin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır. 
  3. İsteklilerin, teklif verdikleri her malzemenin (malzeme, set veya ünitelerde yer alan ve teknik şartnamelerde belirtilen bütün malzeme, yedek parça, aksesuar ve sarf malzemeler dahil) Ürün Takip Sistemi' nde (ÜTS) kayıtlı Barkod Numaralarını teklif mektubunun ekinde yer alan birim fiyat teklif cetvelinde ilgili kalemlerin bulunduğu satırda belirtmeleri zorunludur. Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında olmayan ürünlerin ise kapsam dışı olduğu birim fiyat teklif cetvelinde ilgili kalemlerin bulunduğu satırda belirtilmelidir. Ürünlerin Barkod Numaralarını veya kapsam dışı olan ürünlerin kapsam dışı olduğunu birim fiyat teklif cetvelinde belirtmeyen isteklilerin o kalemlere ilişkin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.
4.3.3. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğraflarına ilişkin bilgiler ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları:
  1. İstekliler, teklif edecekleri malzemelere ilişkin katalog, doküman v.b belgeleri ihalede sunmak zorundadır. Ayrıca cihazın teslimi aşamasında cihaza ait kurulum, bakım onarım ve kalibrasyon için gerekli olabilecek cihaz içinden ve/veya dışarıdan bağlanılarak kullanılan servis şifre ve parolaları, CD/DVD’si, tanıtıcı broşür, bakım/onarım kitapçıkları, parça katalogları, kullanma kılavuzları ve servis manueli verilmelidir.
  2. İstekliler, teknik şartnamenin maddelerine sırasıyla cevap veren "Teknik Şartnameye Uygunluk Belgesi” ni ihalede sunacaklardır. Bu belgede yer alan cevapları orjinal katalog, doküman v.b. de madde sırasıyla gösterilecek ve uygunluk belgesi ile orijinal katolog, doküman v.b. belgelerde yer alan bilgileri ile aynı olmayan isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.
  3. İdare gerek gördüğü takdirde demonstrasyon isteyebilir. Demonstrasyon istenildiği takdirde teklifler demonstrasyon sonucuna göre değerlendirilecektir.
  4. İstekliler yukarıda yer alan hükümleri Yeterlik Bilgileri Tablosunda beyan edecek ve Beyan Edilen Bilgileri Tevsik Eden Belgelerin Sunulması Talebine İlişkin Bildirime istinaden belirlenen süre içerisinde sunacaklardır.

5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.
table.tbl {width:100%;} table.tbl tr td, table.tbl tr th {padding:4px 8px;border: 1px solid black;border-collapse: collapse;word-wrap: break-word;word-break: break-all;}Fiyat Dışı Unsur Değerlendirme Yöntemi: Diğer (Manuel Giriş)
Fiyat Dışı Unsur Formülü, Tanımı ve Açıklamaları
Mersin Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalının ihtiyacını karşılamak üzere yapılacak olan 1 Adet Dijital Mamografi Görüntüleme Cihazı Alımı ihalesinde ekonomik açıdan en avantajlı teklif, fiyatla birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir. Fiyat dışı unsurlar ve değerlendirme yöntemi aşağıda belirtilmiştir: İhalede, ekonomik olarak en avantajlı teklif, fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınmak suretiyle belirlenecektir. Burada tanımlanan üstün özellikler fiyat dışı unsur olarak nispi ağırlıkları oranında ihale kararını etkileyecektir. Değerlendirmede aşağıdaki formül kullanılacak ve ihale, formülle hesaplanan efektif fiyat teklifi en düşük olan isteklide kalacaktır. 1. Cihazda, hem FFDM'de hem de tomosentez çekimlerinde, meme yoğunluğunun henüz akuzisyon iş istasyonundayken, anlık risk sınıflandırması için ACR BI-RADS ile ilişkili volümetrik sınıflandırma sunan özel bir program bulunması (Insight BD vb.). (9 Puan) 2. Sistemde kontrastlı mamografi rehberliğinde biyopsi özelliğinin olması. Kontrastlı mamografi rehberliğinde biyopsi uygulama özelliği vasıtasıyla; sadece kontrastlı mamografi tetkiki ile görülebilen lezyonlara biyopsi yapılabilmesine imkan sağlanabilmesi. Kontrastlı mamografi rehberliğinde biyopsi uygulama özelliği ile elde edilen kontrastlı mamografi görüntülerinin incelemesinde risk tespit edilen dokulara aynı imajlara bilgi toplama iş istasyonundaki mevcut monitör kullanılarak hedefe işaretleme yapılmak suretiyle tüm pozisyonlarda CC (cranio - caudal) ve MLO (mediolateral oblik) dik ve lateral kol ile stereotaktik biyopsi uygulaması yapılabilmesi. İlgili özelliğin ÜTS kaydının ihale dosyasında sunulması. (13 puan) 3. Sistemde tomosentez taramasının exposure ile ham data olarak en az 50 derece ile yapabilmesi ve bu sayede en az 25 projeksiyon alınabilmesi, tomosentez taramasında piksel boyutunun en fazla 85 mikron olması ve tomo biyopsi işleminin de en az 50 derece tarama ile yapılabilmesi. (5 puan) 4. Sistemde bulunan biyopsi uygulamasında hastayı dekomprese etmeden lateral ve vertikal yaklaşımlar arasında geçiş yapılabilmesi ve yeniden şutlama yapmadan biyopsi işlemine devam edilebilmesi. (4 puan) 5. Sistemde bulunan tomosentez altında biyopsi uygulamasının, pre-fire ve post-fire görüntülerin tomosentez çekimi ile incelenmesine olanak sağlaması. (2 puan) Hesaplama: Efektif Fiyat = Teklif Fiyatı - [Teklif Fiyatı x (Topladığı Nispi Ağırlık/100)] Örnek Hesaplama: A firmasının teklif bedel 5.000.000,00 TL. ve teklif ettiği cihazın puanı da 29 puan olsun Efektif Fiyat (Değerlendirmeye Esas Teklif Fiyatı) = 5.000.000,00 – [5.000.000,00 x (29/100)] Efektif Fiyat (Değerlendirmeye Esas Teklif Fiyatı) = 3.550.000,00 TL. B firmasının teklif bedel 4.000.000,00 TL. ve teklif ettiği cihazın puanı da 10 puan olsun Efektif Fiyat (Değerlendirmeye Esas Teklif Fiyatı) = 4.000.000,00 – [4.000.000,00 x (10/100)] Efektif Fiyat (Değerlendirmeye Esas Teklif Fiyatı) = 3.600.000,00 TL. Sonuç olarak A firmasının Efektif fiyatı (Değerlendirmeye Esas Teklif Fiyatı), fiyat dışı unsurlar dikkate alındığında daha uygun olduğu için, ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak belirlenecektir.




6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.


10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 150 (YüzElli) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

İhale Bilgileri

İhale TürüMal Alımı