Uygulama ve Araştırma Hastanesi YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Hastanemiz İhtiyacına Radyoterapi Sistemi Alımı İhalesi

İhalenin AdıUygulama ve Araştırma Hastanesi YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Hastanemiz İhtiyacına Radyoterapi Sistemi Alımı İhalesi
İhale Kanunu4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
İhale TürüMal Alımı
İhalenin Yapılacağı İlZonguldak
İhalenin Tarihi29 Mart 2024
İhale Saati14:00
İhale iKN2024/223024
İhaleyi Yapan İdareUygulama ve Araştırma Hastanesi YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
İhalenin İlanı :
TIBBİ CİHAZ SATIN ALINACAKTIRYÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

Hastanemiz İhtiyacına Radyoterapi Sistemi Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN:2024/223024
1-İdarenin
a) Adı :YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ
b) Adresi :Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği İbn-i Sina Kampüsü 67600 KOZLU/ZONGULDAK
c) Telefon ve faks numarası :3722612002 - 3722610185
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu mal alımın
a) Adı :Hastanemiz İhtiyacına Radyoterapi Sistemi Alımı
b) Niteliği, türü ve miktarı :
Tüm Vücut İçin Yoğunluk Ayarlı Radyoterapi (Imrt), Görüntü Kılavuzluğunda Radyoterapi (Igrt), Çerçevesiz Stereotaktik Radyocerrahi (Srs), Stereotaktik Radyoterapi (Srt), Stereotaktik Beden Radyoterapisi (Sbrt) Ve Hacimsel Yoğunluk Ayarlı Ark Tedavi Yapabilen Gelişmiş Radyoterapi Sistemi Alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer :Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölümü
ç) Süresi/teslim tarihi :Sözleşmenin imzalanmasına müteakip 180 gün içerisinde cihazları teknik şartname hükümleri doğrultusunda hastanenin ilgili yerlerine montajı yapılarak, çalışır vaziyette teslim edilecektir.
d) İşe başlama tarihi :Sözleşmenin imzalandığı tarih

3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati :29.03.2024 - 14:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) :Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler:

Tıbbi Cihaz satış, reklam ve tanıtım yönetmeliği kapsamında Satış Merkezi Yetki Belgesini beyan edeceklerdir.


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilanço bilgileri:
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olduğunu,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olduğunu,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olduğunu ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlandığını göstermek üzere yıl sonu bilanço belgelerine ilişkin bilgileri belirtebilirler.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerine ilişkin bilgileri sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosuna ilişkin bilgileri belirtmeyenler, iki önceki yıla ait belgelerdeki bilgileri sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgelerine ilişkin bilgileri ile üç önceki yıla ilişkin belgelerindeki bilgileri sunabilirler.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 20 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgelere veya teknolojik ürün deneyim belgesine ait bilgiler.
4.3.2. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerde belirtilen serbest bölge faliyet belgesine ilişkin bilgiler.
İsteklilerin yukarıda sayılan bilgilerden, kendi durumuna uygun bilgi veya bilgileri belirten isteklilerin yeterlik bilgileri tablosu uygun kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgelerdeki bilgiler ile tevsik edilir.

• İstekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi,

• İsteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından aday veya istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlilik Belgesi,

• İstekli yerli malı teklif ederse; teklif edilen malın yerli malı olduğu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak düzenlenen Yerli Malı Belgesi,

• Tıbbi cihaz üreticisi OEM (Original equipment Manafacturer - Original Malzeme Üreticisi) tarzı ürün ürettirmek suretiyle üretici niteliğini kazanmış ise bu üretime ilişkin sözleşme,

• Aday veya isteklinin alım konusu malı ürettiğine ilişkin olarak ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum veya kuruluşlarca düzenlenen ve aday veya isteklinin üretici veya imalatçı olduğunu gösteren belgeler.

İsteklilerin yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli kabul edilir.

4.3.3. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:

Tüm Sistemler, cihazlar ve 2 yıl ücretsiz bakım, onarım ve yedek parça garantisine, ücretsiz garantinin bitiminden sonra da 8 yıl ücretli yedek parça ve bakım garantisine sahip olmalıdır.

Cihazın 2 yıllık garanti süresi hasta alımına başlandığı tarihten itibaren başlar. Garanti süresi boyunca değişecek tüm parçalar garanti süresinin sonuna kadar üretici firma garantisinde olacaktır.

Tüm Sistemler, cihazlar ve 2 yıl ücretsiz bakım, onarım ve yedek parça garantisine, ücretsiz garantinin bitiminden sonra da 8 yıl ücretli yedek parça ve bakım garantisine sahip olmalıdır.

Arıza bildirimleri mesai saatleri içerisinde telefon veya cep telefonu veya faks veya e-posta yoluyla yapılacaktır. Cihaz arızalarına 12 (saat) saat içerisinde yerinde

müdahale edilmelidir. Parça gerektirmeyen arızalar 24 saatte, parça gerektiren arızalar en fazla 7 (yedi) iş günü içerisinde giderilmelidir. Bu süre, resmi kurumlarca ithalatı kısıtlı veya özel izne tabi yedek parçalar gerektiği durumlarda yüklenicinin bu durumu belgelendirmesi ile kurum tarafından uzatılacaktır. Burada parçadan kastedilen kodlu ve katalogda bulunan yedek parçalardır.

Hiçbir şekilde ikinci el veya elden geçirilmiş veya benzeri yedek parça kullanılmayacaktır. Değişen tüm malzemeler yeni ve orijinal olacaklardır.

Firma montaj sırasında cihaza müdahale edebilecek gerekli teknik servise ve destekleyici ekipmana sahip olmakla yükümlüdür.

Firma sistemin bakım onarım ve her türlü müdahale işlerini, üretici firmadan, üretici firmanın yetkilendirdiği eğitim merkezinden kurs görmüş kişi veya yetkili servisince verilmiş eğitim sertifikasına sahip ve deneyimli personele yaptırmakla ve her bir personel için sistem konusunda aldığı eğitim sertifikalarını ve deneyim belgelerini ibraz etmekle yükümlüdür. Bu özelliklere sahip olmayan firma personeli hiçbir şekilde arızalara müdahale etmeyecektir. Bu hususta tüm sorumluluk mazeretsiz yüklenici firmaya aittir. Kullanıcı tercihinde olmak üzere yüklenici dışı tarafından yapılacak tüm müdahaleler kullanıcının sorumluluğundadır.

Sistemle birlikte teslim edilen tüm ölçüm amaçlı cihaz/sistem/alet vb malzemeler TENMAK tarafından kalibre edilebilenlerin tamamı orijinal üretim sonrası kalibrasyonu harici, TENMAK tarafından da kalibre edilerek teslim edileceklerdir. Bu kalibrasyonlar garanti süresi boyunca her 12 ayda bir 12. ayı geçmeyecek şekilde yeniden kalibrasyonları yapılacaktır. Bunların dışında kalanlar yetkili kalibrasyon merkezlerince aynı şekilde kalibrasyonları yapılarak teslim edileceklerdir. Tamamına ait tüm kalibrasyon belgeleri, bir asıl iki kopya olmak üzere en az üçer takım olarak teslim edilecektir. Tüm bu işlemler için hiçbir ek ücret ödenmeyecektir. Bu işlemlerin takip edilmesi ve zamanında yapılmasında tek sorumlu mazeretsiz olarak yüklenici firmadır.

Tüm yedek parça dahil (vakumlu/vakumla çalışan parçalar, tüpler, amorf kristal panel, sarf malzemeleri ve sistem aksesuarları hariç) periodik bakım ve onarım, sistem satın alma bedelinin %6’sını geçemez. Bu oranlara esas bedel hesaplanırken ihale tarihi baz alınarak yıllık ortalama Yİ-ÜFE genel endeks oranına göre güncelleme yapılacaktır.

Parça hariç periodik bakım ve onarım: Sistem satın alma bedelinin %3’üne kadar olup bu bedeli geçemez. Bu oranlara esas bedel hesaplanırken ihale tarihi baz alınarak yıllık ortalama Yİ-ÜFE genel endeks oranına göre güncelleme yapılacaktır.

Periyodik bakımlar, Anabilim Dalı’nın uygun gördüğü tarih ve saatlerde mesai saatleri içerisinde yapılacaktır.

Bakım-onarım sırasında gerekebilecek parça değişimleri için yedek parça üst limitlerini belirlemek amacıyla katalog kod numaraları ile birlikte yedek parça fiyat listesi döviz bazında verilecektir.

 

4.3.4.
4.3.4.1. Yetkili kurum ve kuruluşlara kayıtla ilgili belgeler:

Radyoterapi sisteminin ve teklif eden isteklinin  teklif ettiği malın, Ürün Takip Sistemi (ÜTS)'ne kayıtlı olduğunu gösteren tevsik edici belgeyi beyan edecektir. İhale Dökümanı kapsamında yer alan “TİTUBB” a yapılmış belgelerdeki tüm atıflar  ÜTS’ye yapılmış sayılır.
Kapsam dışı ürünler bu madde hükmünden muaftır.

4.3.5. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğraflarına ilişkin bilgiler ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları:

Teklif edilen cihazların teknik şartnamesinde belirtilen şartlara uygunluğunu teyit etmek amacıyla ayrıntılı teknik bilgilerin yer aldığı orijinal katalogları, fotoğrafları vb. tanıtım belgelerini beyan edeceklerdir. Bu dokümanlar üzerinde teknik şartnamede belirtilen maddeler ayrı ayrı belirtilecek ve teknik şartnamedeki madde numaraları yazılarak işaretlenecektir. Teknik şartnamede talep edilip kataloglarda belirtilemeyen maddelerin gösterilememe gerekçesi ve ayrıntılı açıklamaları idareye sunulacaktır. Sunulan bu teknik dokümanlar ve kataloglar orjinalleri yanında orjinallerinin Türkçe dışında herhangi bir dilde olması halinde ayrıca Türkçe olarak sunulacaktır.

İstekliler teknik şartnameye uygunluklarını madde madde cevaplayacaklardır ve teknik şartnamede istenilen belge ve bilgileri idareye ibraz etmek zorunda olup, şartname sıra numarasına göre “evet-hayır” “okundu-anlaşıldı” ifadeleri yerine her maddeye ayrıntılı cevap verilerek teknik şartnameye uygunluk belgesi hazırlanacaktır. Teknik şartnameye uygunluk belgesinde cihazın markası, modeli açık olarak belirtilecek ve imzalanacaktır. Teknik şartnamede belirtilen tüm özellikler orijinal ve/veya Türkçe kataloglar üzerinde birebir gösterilmelidir.

Orjinalleri Türkçe olmayan tüm dokümanlar belge orjinalinin yanında Türkiye’de bir  Tercüman tarafından tercüme edilip onaylanması  durumunda ayrıca herhangi bir noter veya apostil onayı aranmayacaktır.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Kamu kuruluşlarına veya sağlık hizmeti sunan özel sağlık işletmelerine teşhis veya tedavi amaçlı tıbbi cihaz satmış olmak.


5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.
table.tbl {width:100%;} table.tbl tr td, table.tbl tr th {padding:4px 8px;border: 1px solid black;border-collapse: collapse;word-wrap: break-word;word-break: break-all;}Fiyat Dışı Unsur Değerlendirme Yöntemi: Diğer (Manuel Giriş)
Fiyat Dışı Unsur Formülü, Tanımı ve Açıklamaları
Fiyat Dışı Unsur Puanlaması teknik şartnamede belirtilmiş olup, Aşağıda belirtilen formüle göre hesaplanacaktır. Fiyat dışı unsurlardan tabloda da görüldüğü şekliyle özelliklerin tamamı karşılandığında en fazla 22,5 puan alabilir. Puanlamalar teknik şartname cevapları ve referans kataloglara göre değerlendirilecek, gereğinde demonstrasyon istenebilecektir. Buna göre en düşük fiyat hesaplanması teknik şartnameye uygun teklif veren firmaların fiyat dışı unsur özelliklerinden sağladıkları ek puanlara göre aşağıdaki örneğe göre yapılacaktır: a) Teknik şartnameye uygun teklifle ihaleye katılan A firması 100.00 TL teklif vermiş ve fiyat dışı unsurlardan puan alamamış ise bu firma toplam (100-0)/100=1.0 puan alacaktır. b) B firması 104.000 TL teklif vermiş ve fiyat dışı unsurlardan ek 12 puan almış ise (100-12)/100=0.88 puan alacaktır. c) C firması 115.000 TL teklif vermiş ve fiyat dışı unsurlardan ek olarak 33.1 puanı hak etmiş olduğu varsayıldığında (100-33.1)/100=0.669 puan almış olacaktır. Teklif edilen fiyatların alınmış olan puanlara göre aşağıdaki formüldeki gibi çarpımları sonucu bulunan en düşük teklif en uygun bedel olarak kabul edilecektir. A firması teklifi: 100.000x1.00=100.000TL B firması teklifi: 104.000x0.88=91.520TL C firması teklifi: 115.000x0.669=76.935TL Bu durumda en düşük ve en avantajlı teklif C firmasının teklifi olarak kabul edilecektir.




6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.


10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

İhale Bilgileri

İhale TürüMal Alımı